Kørestrømsmateriel

Køreledningstoget

døbt

2017.12.06

De 7 enheder i Aarsleff Rails nye og avancerede køreledningsstog blev døbt onsdag 6. december. Udover to motorvogne med mandskabskabiner, arbejdsplatform og kran består toget af fire liftvogne – 3 to-akslede og 1 fire-akslet. Hjertet i arbejdstoget er køreledningsvognen, der installerer køreledning og bæretov i én arbejdsgang og samtidig spænder begge tråde op til den ønskede værdi. Sensorer overvåger hele tiden, at bæretov og køreledning holder den korrekte opspændingsværdi.

 

Jupiter, Merkur, Venus, Mars, Saturn, Uranus, Pluto og Neptun

Adm. dir. Thomas Mollerup døbte maskinerne på den kommende Køge Nord Station i overværelse af stolte medarbejdere og forretningsforbindelser. Motorvognene fik navnene Jupiter og Saturn, køreledningsvognen kom til at hedde Venus, den store liftvogn Uranus, de tre små liftvogne fik navnene Merkur, Mars og Pluto, mens en skinnekørende sugemaskine, der ikke nåede med til arrangementet, blev døbt Neptun.

 

Fuldt program og spændende fremtid

I talen nævnte Thomas Mollerup, ”at det er en tradition, at Aarsleff Rails maskiner bærer et navn udover deres driftsnummer”, og han takkede medarbejderne for de mange forslag som maskinernes navne er fundet blandt. Materiellet er lige nu travlt beskæftiget med at elektrificere den nye bane mellem København og Ringsted og Thomas Mollerup nævnte, at ”der i fremtiden måske bliver mulighed for at anvende køreledningstoget i Norge, Sverige eller et helt tredje land”.

 

Efter arrangementet var der varm kaffe og chokolade i Aarsleff Rails nærliggende skurby.

 

Læs mere om hvad maskinerne kan i faktaarkene:

Motorvogn
Liftvogn to-akslet
Liftvogn fire-akslet
Køreledningsvognen

dåb af maskinerne
Administrerende direktør Thomas Mollerup
UK / DK contact : +45 8734 3000
: +45 3634 4640
info@aarsleffrail.com